ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 




   Πολλές γυναίκες λένε πως δεν έχουν αυτοπεποίθηση με τους άντρες και δε νιώθουν ασφάλεια. Αν δε θες να βρίσκεσαι σ'αυτό το γκρούπ μείνε μέχρι το τέλος που θα σου δώσω πρακτικές συμβουλές επί του θέματος. Είμαι η Βέρα Φερεντούρου, ψυχολόγος και σε αυτό εδώ το blog μαθαίνεις πώς να παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου, χωρίς να χάνεις το χρόνο σου. 

   Η αυτοπεποίθηση είναι βασικό συστατικό για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων με τους άνδρες και την αίσθηση ασφάλειας μέσα σε αυτές τις σχέσεις. Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε στρατηγικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις αυτή την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι, για να δημιουργηθείς μια αίσθηση ασφάλειας.

   Πρώτον, μάθε την αξία σου. Πριν μπεις σε οποιαδήποτε σχέση, είναι απαραίτητο να αναγνωρίζεις τη δική σου αξία και τα δικά σου θέλω. Αναγνώρισε τα δυνατά και αδύναμά σου σημεία, αλλά και τις μοναδικές σου ιδιότητες που σε κάνουν ξεχωριστή. Η αυτοπεποίθηση ξεκινά πάντα με την αποδοχή του εαυτού σου και την αγάπη για τον εαυτό σου.

   Δεύτερον, όρισε ξεκάθαρα όρια. Ο καθορισμός ορίων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος με πρωταρχικό συστατικό το σεβασμό. Επικοινωνήστε ξεκάθαρα από νωρίς τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όριά σας μεταξύ σας. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και μην φοβάσαι να πεις «όχι» εάν κάτι δεν σου φαίνεται σωστό. Ο καθορισμός και η διατήρηση ορίων θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την αίσθηση του εαυτού σου και να δημιουργήσεις μια υγιή δυναμική στη σχέση σας. Όμως πες μου εσύ νιώθεις άνετα να πεις όχι; Γράψε μου κάτω στα σχόλια, γιατί θέλω πολύ να μάθω.

   Τρίτον, δώσε προτεραιότητα στην επικοινωνία σας. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης σχέσης. Εκφραστείτε δυναμικά και εποικοδομητικά, μοιράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας με τον σύντροφό σου. Η αποτελεσματική επικοινωνία προάγει την κατανόηση, οικοδομεί εμπιστοσύνη και ενισχύει τον δεσμό ανάμεσα σε εσένα και το άλλο σου μισό.

   Τέταρτον, κάνε παρέα με υποστηρικτικά άτομα. Η οικοδόμηση ενός δικτύου υποστηρικτικών φίλων ή οικογένειας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αυτοπεποίθησή σου και να αισθάνεσαι ασφαλείς. Περίβαλλε τον εαυτό σου με ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε ενδυναμώνουν, παρέχοντας μια αίσθηση ασφάλειας και ενθάρρυνσης. Η παρουσία τους μπορεί να είναι ανεκτίμητη. 

   Και τέλος, επένδυσε στην προσωπική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση. Κάνε δραστηριότητες που σου προκαλούν χαρά, δούλεψε με τα αδύναμα σημεία σου και διεύρυνε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου. Εστιάζοντας στην προσωπική σου ανάπτυξη, χτίζεις αυτοπεποίθηση εκ των έσω, κάνοντάς σε να νιώθεις πιο σίγουρη για τις αλληλεπιδράσεις σου με τους άνδρες. Να θυμάσαι οι άνδρες θέλουν δυναμικέ γυναίκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις