ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ




   Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω πως δε γίνεται να βρεις τον ιδανικό σύντροφο, εάν δεν έχεις κάνει πρώτα ουσιαστική δουλειά με τον εαυτό σου. Είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας η διαδικασία απόκτησης αυτογνωσίας και κατανόησης των αναγκών και των επιθυμιών σου, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα δημιουργήσετε μια υγιή σχέση. Έτσι θα μπορείς να επικοινωνείς πιο αποτελεσματικά με το μελλοντικό σου σύντροφο, αλλά και να χτίσετε εμπιστοσύνη και οικειότητα μεταξύ σας. Κατά τον ίδιο τρόπο, όμως, έχοντας αυτογνωσία μπορείς να χτίσεις όλο και περισσότερο την αυτοπεποίθησή σου. Άρα έχε στο μυαλό σου πως είναι άκρως ελκυστικό το να ξέρεις τι θέλεις και σε ποιο μονοπάτι της ζωής σου βρίσκεσαι. 

   Και τώρα που έκανα αυτή τη διευκρίνιση πάμε στα κοινά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχετε με το έτερον ήμισυ. Διότι είναι μεγάλος μύθος η φράση «τα ετερώνυμα έλκονται». Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι 4 και θα στα αναλύσω ευθύς αμέσως.

Αξίες: Οι κοινές αξίες, όπως η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η καλοσύνη, είναι σημαντικές για μια υγιή και ικανοποιητική σχέση. Η έλλειψη αυτών των αξιών μπορούν να φέρουν ασυνεννοησία, εντάσεις και ενδεχομένως συμπεριφορές και καταστάσεις που δε θα ήθελες, αλλά και δε σου αξίζει να βιώσεις.

Στυλ επικοινωνίας: Η καλή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε σχέση, επομένως είναι σημαντικό να εξετάσεις εάν εσύ και ο πιθανός σύντροφός σου έχετε συμβατά στυλ επικοινωνίας. Για παράδειγμα, είναι αντικρουόμενο σε περίπτωση μιας διαφωνίας εσύ να προτιμάς να συζητάς για το θέμα που προέκυψε, ενώ ο σύντροφός σου να προτιμά να αφιερώνει χρόνο μόνος του για να τα επεξεργαστεί την κατάσταση. Σίγουρα εκτιμάμε και κατανοούμε τις ατομικές διαφορές των ανθρώπων, αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο προβλέπονται συγκρούσεις οι οποίες μπορούν να προβούν μοιραίες.

Στόχοι ζωής: Είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε συμβατούς στόχους ζωής, όπως το πού θέλετε να ζήσετε, τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες, τα σχέδια για τη δημιουργία οικογένειας ή ακόμη και την απόκτηση κάποιου κατοικίδιου.

Τρόπος ζωής: Η συμβατότητα τρόπου ζωής αναφέρεται στο πόσο καλά ευθυγραμμίζονται οι καθημερινές ρουτίνες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι δύο ανθρώπων. Για παράδειγμα, αν εσύ ξυπνάς νωρίς και σου αρέσει η γυμναστική το πρωί, ενώ ο σύντροφός σου προτιμά να κοιμάται μέχρι αργά και στο άκουσμα της γυμναστικής βγάζει σπυράκια, αυτό είναι σημάδι μιας διαφοράς που μακροπρόθεσμα θα φέρει διαφωνίες.

   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις