γιατι σε κυριευει το αγχος και η ανησυχια

 



Νιώθεις να σε κυριεύει το άγχος και η ανησυχία, αλλά δεν ξέρεις από που προέρχεται; Σου έχω 5 πιθανούς λόγους.

Πρώτον, ασκείς τεράστια πίεση στον εαυτό σου για να πετύχεις την τελειότητα σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Είναι απαραίτητο, όμως, να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να δίνεις λίγο χώρο στον εαυτό σου να τα πάει και λιγότερο καλά.

Ένας άλλος λόγος είναι η υπερβολική χρήση του «ναι». Το γεγονός, ότι δυσκολεύεσαι να πεις «όχι» και καταλήγεις να αναλαμβάνεις εργασιες ή ευθύνες άλλων, μπορεί γρήγορα να σε οδηγήσει σε αίσθημα υπερέντασης. Άρχισε να βάζεις προτεραιότητες και να λες όχι, για να διατηρήσεις μια υγιή ισορροπία στη ζωή σου.

Η σύγκριση του εαυτού μας με όσους βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας άλλος ένοχος. Η συνεχής σύγκριση του εαυτού σου με τους άλλους μπορεί να τροφοδοτήσει το άγχος και την αμφιβολία μέσα σου. Είναι σημαντικό να θυμάσε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα. Επικεντρώσου στο δικό σου ταξίδι.

Το χάος στο περιβάλλον σου μπορεί επίσης να συμβάλει στο άγχος και την ανησυχία. Η ζωή σε έναν ακατάστατο χώρο ή γύρω σε ανθρώπους που είναι σε αποδιοργάνωση, μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση υπερέντασης. Επομένως, τακτοποίησε το χώρο σου και τους γύρω σου, για να ανακουφίσεις το άγχος.

Τέλος, η παραμέληση της αυτοφροντίδας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική σου ευεξία. Το να μη δίνεις προτεραιότητα σε δραστηριότητες αυτοφροντίδας μπορεί να σε κάνει να νιώθεις εξάντληση και άγχος. Αφιέρωσε, λοιπόν, χρόνο για δραστηριότητες που σε αναζωογονούν ή σε χαλαρώνουν.

Να θυμάσαι, πάντα να κάνεις μικρά βήματα, για να δίνεις προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα σου, να θέτεις ρεαλιστικές προσδοκίες και να δημιουργείς έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Μπορείς!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις